MIDSUMMER

 
 
 
 

Långklänning

Som rubriken vittnar om, långklänning. Centralt. Första ordet. Japp. Långklänning is the new shit. I alla fall för mig, som inte upptäckt finessen med detta fantastiska plagg förrens nu. Vill bara ha mer och mer, skoja inte. How awesome? Det är så sjuttans BEKVÄMT, svårt att lyckas matcha helfel då det bara är ett långt plagg (nehe), och sist men inte minst det är SNYGGT, varje dag alla dagar hela veckan. Passar även till allt, fest, hemmadegande, skola, stanliv etcetera. För att visa min kärlek till detta plagg har jag införskaffat den mest bedorande vita klänning, med spets och tyg som blir över som ett släp bakom. Tro dock inte att jag är nöjd för det, är redan ute och nosar efter nästa fantastiska köp. Optimistiskt awesome, helt enkelt.

Som dimma

Vi är som dimman, du och jag
Dåsiga, oklara
Magiska

Du säger att du älskar dimman som du älskar mig
Dimman och jag, alla våra egenskaper

Blott i dunklet smiter sanningens klädnad åt
Sanden i timglaset rinner ut
Du avskyr det oklara

Du menar att dimman är som magi
Men säger att du avskyr facken att inte placeras in i

Du säger att jag är vacker
Dock dåsig och ofokuserad
Drömmande blott ej klarsynt
Vidskeplig

Lite som dimman,

Älskar du mig då?
 

Fanfanfan det skulle varit du

Thåström, nybakade hallonmuffins, min kelsjuka katt Pongolina samt fotbollen på tv gör min kväll. Vädret är inte på topp men desto mysigare kan man fixa till det inomhus.

"Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden
om dom gav mig en ny giv"


SOMMARMORGON




Lifestream

Den benägna känslan framkommen av att blicka igenom gamla bilder som illustrerar alla de dagar man vill minnas när håret blir grått och synen sämre, och man inser att livet går upp och ner men att det trots allt oftast som oftast innehåller väldigt fina dagar. 


GG:


Put your lips together

Provjoggat benet lite idag, går väll sådär men flåset var inte helt totalt borta i alla fall så  att man får glädjas åt det lilla! Hoppas att det kommer släppa snart så jag slipper halta runt mer haha. Nu ska jag ta en välbehövlig dusch, sen väntar körkortsteori och lite annat smått och gott. Kaffe också, givet. På något sätt tycker jag att väderleken funkar ganska bra än så länge, har inne-saker att göra, vill vila upp mig och ska jobba, och då kan solen faktiskt få vänta ett par dag med att kika fram. Till ungefär fredag kanske? Hehe.






I hela mitt liv har jag hört en sång

"Nu är vi vakna men vi känner inte igen oss
De har rivit våra gator bränt ner lekplatserna
där vi hängde som barn
Hur långt man än har kommit
är det alltid längre kvar"


Är lite smått efter och har fastnat för "999" på riktigt först nu. Men, bättre sent än aldrig! I alla fall, så rullar låten på om och om igen just nu. Bra grejer.


The people we used to be

Nytt & fint:




WHISTLE

Lite promenad i bild. Enjoy










Glasäpplen

Hunnit med en hel massor utav saker sedan i fredags, trots att helgen varit slapp och inte särskilt tokig alls. Har slutat skolan, deprimerat inspekterat alla dessa studenter som inte har ett år kvar utan är redo för livet nu (inte alls avundsjuk), shoppat, fått nya jag-vill-börja-rida-igen feelings, kollat diverse EM-matcher samt spenderat två nätter i Göteborg.

Just det ja, har redan firat ledigheten med att ta mig an två böcker. Den ene mindre intressant än den andra, "Körkortsteori". Halvtrist, dock så nödvändigt. Bara att ta sig i kragen och läsa lite då och då!

Bok nummer två är desto intressantare, och skildrar den kinesiska barnuppfostran gentemot en något generaliserad västerlänsk, på ett sätt som inte gett mig en eller två tankeställare utan typ, trettioåtta. (Marran, om du fortfarande av någon oförklarlig anledning skulle ha så mycket dötid att du tittat in här och läser detta, eftersom jag vet att du gillar läsa.. LÄS DEN!) Alla andra också förresten. Om inte annat är det en riktig pepp-bok för att få saker gjorda/skapa motivering och bli flitigare, mindre lat och mera taggad på tråk-saker, alltså riktigt behövlig för mig haha. De ni.


Enso in action! Mycket troligt att han kan vara världens finaste griffond. Big love.

LITE DAGENS PICKNICK/EFTERMIDDAG








"Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar"

"Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av de 999 värre saker jag redan har gjort"


She will be loved

Idag vart det alltså frilivsdag(frilivs?) i skolan, vilket innebar att vi sattes på bussar ut mot Örösjö. En kortfattad summering av dagen skulle innefatta konstant hellregn, kalla korvar, kämparglöd, uselt volleybollspel och såklart, lacrosse. Vem hade kunnat ana att våran klass skulle vara så talangfull på denna sport? Egentligen var väll dagen mindre lyckad men jag hade faktiskt kul, bollspel och glada kompisar funkar alltid.

Drog i alla fall direkt mot en varm dusch när vi kommit tillbaka till stan och däckade sedan i sängen tills pappa kom efter jobbet. Övningskörde hem och har sedan chillat mestadels av dagen. Påbörjat plöjning av en ny bok också! Inte en dag försent, oj vad jag älskar den helt oslagbara känslan av att ha allt skolarbete inlämnat, borta, gone and over with, och istället använda dötid till att kunna sjunka in i skönlitteraturens alldeles speciella värld. Jag gillar den, den har alltid tid för mig och även om jag som sagt, försummar den oacceptabelt under terminerna, så finns den alltid där, väntandes i början av Juni när friheten långsamt börjar komma inpå. Enda sedan pluttben, som någon slags evig vän som aldrig skulle missunna de, omän få besök jag numera gör. Böcker är bra.

MATE'S <3



Baby it's all wrong

WIHOOOOOOOOOOOOOOO!!

Jag fick VG i matte B. Jag fick det jag fick det jag fick det. => Inga betyg under VG. WIIIIIII!!!!!!!

/Lycklig tjej

"Du är snabb som ljus men kommer aldrig härifrån"

En blott optimistisk flicka lyssnar på Kent, klunkar mörka dryckens välbehövda koffeinklunkar och drömmer om att bli författare. Sitter och knåpar på en text både i brist och lust att ta mig för något annat att fördriva dagen med. Rofylldhet helt enkelt. En ganska mysig söndag, trots att vädergudarna verkar vara osams.

För övrigt hade jag en verkligt udda kväll igår, men det var kul! Träffade nygamla ansikten man inte sett på år och dar, drack exotiska drinkar med min älskade vän och blev hemkörd i gryningen av andra trevliga typer. Finner männskligheten delvis tragisk vilket framger en uppgivande, kapitulerande känsla, men samtidigt finns det också de som faktiskt är tväremot. Troligen finns det hopp ändå.

"Vi nålar upp experter bleka män med mörkersyn
De cirklar tyst kring offren som ett moln av Neurosedyn
De är lugnet över landet deras ord är fria från bly
Håll hårt i era barn nu
man skjuts i ryggen om man flyr
"

-Kent





Paradoxa delar utav en ihopbyggd komet

Skiftande väderlekar löper parallellt med klockan
Oj vad det var längesedan nu
Min strupe är avundsjuk på vinden, törstar efter någonting som kan få mig levande

Fastnat i vardag inuti en kropp där skalet inte ter sig an att kläckas
Jag kommer inte loss men du är den enda i världen, mellan strålar och regndroppar
Som ignorerar tiden och kan göra repor i höljet som skyler för själens alla hemligheter  

Som att bli överkörd av ett ånglock, men ändå stå upp

Eller välja med hjärtat framför vad vi förväntas vara inför världen
Men vad är kärlek och hur ska man annars hitta det?

Jag föll isär men du lagade paradoxa delar med dina ord om hur vi en dag ska sväva
Sen kom vinden jag inte kände över en kind som aldrig blev rosig

En lyckad process att bända upp gångjärnen,
Gångjärnen kopparfärgade av för många klockslag,
De där jag föreföll mig att leva utan vetskap om vad som fanns utanför

Men vad är kärlek?
Att plocka ihop någon som fallit i delar blott mist vettet om hur pusselbitarna ska läggas
Att kunna bända isär ett konversiellt skal för att få någon på benen
Som en tändsticka kan skapa en låga så exploderar jag ut i tusental
Bevismaterialet är tillgängligt för världen ty vinden smeker nu en rödlätt kind

Ihoppusslad och öppnad på samma gång
Fysiskt på benen och hjärnan i en vals psyket inte kan förklara, blott ändå känna
Hur stegen verkar tillge en slags rofylldhet

Kan det vara kärlek?


-

God morgon!

Har inte en aning om vad jag gör uppe just nu. På agendan idag står i alla fall att ta sig till Trollhättan för en enda lektion, Överby och sedan impulsliv. Skulle ju grilla idag med en väldans massa människor men vädret verkat svika oss. Nåja, det kommer fler dagar. För övrigt var gårdagen underbar, jag måste ha universums allra finaste kusin. Världens största grattis till dig och en jätte lyckokram så du är redo för allting livet kommer ta dig för! Kommer troligen lite bilder inom snar framtid som får illustrera spektaklet.


"Nästan som en tavla, över rätt och fel"


RSS 2.0