Vi är inte sådana som i slutet får varandra


Svart är ingen färg det är så man känner sig

Dricker kaffekopp efter kaffekopp. Krunegård går non stop och jag kämpar med att komma loss i historian. The Berlin Wall suger musten ur mig, samtidigt som det är både farscinerande och nästan lite läskigt. Mera kaffe.

För övrigt taggar jag innebandy ikväll, ska bli gott att få göra något av det roligaste som finns och samtidigt få rensat tankarna lite. Lör-sön blir det DM, släktkalas och mera uppsats-skrivning. Inte min bild nedan om någon skulle undra. Nåja. Mot helgen dear broe's!


Livet pågår någon annanstans

Du kommer födas och dö, och födas igen
Så länge du hör musiken

- MK


Jag skulle springa efter men trampade snett

Hörreni!

Kent och Winnerbäck har jag redan lyckats smälta (Okej Kent är svårsmält), men det tar sig kära vänner. Facebook och Jennifer meddelade tidigare idag veckans nyhet; Markus Krunegård... ! För er som lyssnar på denna dude antar jag att ni vet ungefär hur jag känner. Crazy feelings all over, det kommer bli så bra en sommarnatt med de man tycker om allra mest, med dammiga converse och brunbrända ben. Med ett glädjerus i hela kroppen och möjligheten att få dela detta tillsammans med tusentals andra.

Känns som att hela festival-tänket taggas upp vecka för vecka. Nej, nu ska jag suga på den diamaten, dricka upp mitt kaffe, fira att jag gjort klart steg 4 nationella (och därmed alla franska nationella prov ever), samt försöka be a clever girl och få fram några finurliga slutsatser kring det ytterst oenkla arbetet. Peace peace



Borta i tankar

Hejhopp!

Har precis slutat skolan för idag, gottigott. Nu käkar jag persikayougurth, lyssnar på Beatles och ska snart bege mig till bussen. Mot Uddevalla, ska fika med gamla fina bästaste vänner i solskenet vilket jag ser fram emot ordentligt. Efter det blir det av till Jennifer och chilla (förmodligen tagga inför vårens secret mission), och sedan träning ikväll. Gott är de!

Just det ja. För er som ej har prövat på Bravo's nya, hallon och apelsinjuice. It's incredible. Try it!


DE NI

Nu ska ni få höra!

Igår kväll hade jag en liten panikartad stund. Haft tankar länge över allting veckorna innan lovet har att erbjuda, och stressen i huvudet fick mig att göra en ”To do- lista” för att försöka skingra allting någorlunda. Smart drag, eller?

Faktiskt så panikade jag dubbelt upp när jag skräckslaget såg upp emot femton saker på papperet framför mig. Allt ifrån tandläkare till history assignment, matteprov, passtagning, fika med vänner, nationellt franskaprov i tal, innebandyträning, innebandymatch, innebandy-DM, släktkalas, övningskörning, spanska glosor etcetera. Tänk om jag också blir en av alla dem som går in i diverse väggar hit och dit?, fortsatte det att rusa genom huvudet?

Halvt gråtfärdig började jag fundera över möjliga strategier för att lösa problemet tid, och eftersom vissa saker som skolarbeten inte går att flytta på började jag rossla runt bland resten. Innebandy måndag, tisdag, torsdag och lördag. När ska jag skriva historia uppsatsen?! Tre fjärdedels gråtfärdig och jag kommer fram till följande; jag måste skippa bandymatchen. Tar upp en hel dag där jag kunde suttit med plugg som måste göras. Trots det faktum att det är sista säsongsmatchen och jag har kommit igång ordentligt. Ja, så måste det bli.

Morgonen därpå (idag) läser jag i GP och får fram en artikel om studiestress (Ironiskt nog hette studenten Linda Gustafsson). Hon berättar om väggar hit och dit som hon hamnade offer inför, och jag kände igen mig en hel del i sakerna hon berättade om som förmodligen flertalet av er som läser detta också gör. Längre ner, under artikeln stod en ruta med tips för att slippa stressen: ”Strukturera upp ditt arbete” fanns förvisso med, men före detta stod 1: ”Gör saker du tycker om”, och 2 ”Träning lättar på stress och ökar ditt välbefinnande”.

Kling, där damp stenen ner! Jag ska baskemej inte skippa matchen trots allt. Vilken fruktansvärt dum ide, egentligen. För att sitta ännu en dag med ångest över proven och förvisso få pluggat en del, men det är tid som finns i andra luckor bara man spanar noga. Nej, jag ska ha kvar mitt liv vid sidan av för att må bra är minst lika viktigt som att få bra resultat i skolan, och man lever bara en gång, eller hur? Löjligt klyshigt men också så sant, det där. Att studera tar upp en hel del av min tid för framtiden är vad man har, men vad man också har är nuet. Ta för guds skull vara på det, för jag vill i alla fall inte sitta där när jag är gammal och tänka på allting jag kunde gjort och hur bra allting kunde blivit. LEV MERA HÖRRE NI!

Du hade inte fastnat än inte fattat än

Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändrats
Men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser ja klart- P



Det är jobbigt när verkligheten kommer ikapp och någonting där inne skriker.
Det där som bultar blodigt och livsavgörande, det vill säga någonting.
Det blir extra jobbigt när man inte är säker på att man vill höra svaret.
Det gör ont.



PUSS

God förmiddag alla glada!

Haft en bra helg minus timmarna som rullat förbi alldeles för fort. I alla fall, i fredags efter skolan övningskörde jag till Uddevalla (japp, körde i stan wiho). Dumpade mig själv i Jennifers fresha lya där vi sedan inväntade Eveline. Sedan blev det förfest och fest som gick sådär, men hade faktiskt en kul kväll. Träffade en kär gammal vän som jag inte träffat på alldeles för länge, inte okej. Var i alla fall nice somsagt! Om inte annat så var det förträffligt att för en gångs skull få gjort något mer än än film av min fredagskväll.

I går var det mindre förträffligt när klockan ringde 06:00, men som de tappra krigare vi är jag och Jen, så släpade vi oss upp och ner till samlingen. Match i Öckerö och efter många om och men samt färga med säljakt över till ön, så kom vi fram. Förlust vilket i och för sig var väntat då de ligger högt i tabellen, men stundtals spelade vi riktigt bra och jag fick nätat två bollar, härligt. Spelade också lika i första perioden, inte illa faktiskt. Efter en lång bussfärd hem igen blev det däckning i soffan, chips, gladiatiorerna och mys med Jonas. Behövdes haha.

Idag har jag pluggat/pluggar, samt haft en härlig kaffestund med GP i solen på altanen. Hej fräknar, trevligt att vi nu ska dela samma fejs ni och jag, ända till mitten/slutet av september. Nåja. Snart vankas det grillning samt våffeldags-firande, och senare idag blir iväg till Trollhättan för en ny vecka som väntar. De ni! Kram och puss



School

"Känslan när man får tillbaka någonting man slitit med tonvis med fritid i skolan och resultatet får en att pusta ut utav lättnad."

- Idag blev en bra dag.


Optimism

Som rubriken lyder, så har jag idag en optimists kläder och kände plötsligt för att halvt random skriva lite poetiskt angående just detta. Tycker det är en fin tanke och idag är jag framtidstrogen, hoho.

Optimism

Vi drömde
Om annat, än verkligheten
Vi skapade någonting
Ur synsätt ej präglade utav normer

Vi satte våra egna ideal och världar till svars för graviditeten
Och plötsligt, där intill solnedgången fall
Föddes hoppet ur våra värderingar

Något nytt kom till värden och vi kan vara stolta
Ty framtiden har ljusnat igen


När varje dag känns lika dan

När du har varit i alla vrår
När du testat allt som går


När hjärtat stannat men slår ändå

Woho!

Har faktiskt suttit en stund och försökt knåpa mig vidare på min Berlin Wall assignment, very good Linda. Enkelt är det inte dock, det ska gudarna veta. Democratic values, tolerance, human rights, blabla. Fast okej, lite intressant är det allt.. Så tungt bara haha. Nåja.

Idag simmade vi idrotten, skojigt! Följdes sedan utav påbörjan på franska nationella i steg fyra, mindre rockigt men ärsh. Det måste göras och man kan inte direkt plugga i timmar till hör/läsförståelse så min slutsats är att det helt enkelt få gå som det går, orkar inte ha ångest över det just nu. Körde sedan nästan hela vägen hem från Trollhättan, making progress eller vad! Muy bien. Förut innan jag satte mig med plugget hann jag med att ha den finaste stunden på hela dagen, nämligen en cykeltur ut på landsvägarna på mammas gula (superballa) cykel. Med vinden i håret, solen i ögonen, Håkan/Winnerbäck/fågelkvitter i öronen och fötterna hängandes i luften var det inte mycket alls som kunde bli bättre. Fint, fint.

Läste förresten en artikel i Iform förut att ännu en undersökning gjort som påvisat att lyckliga människor lever längre, samt att lyckan inte behöver komma från saker som kostar sex-siffrigt eller finns på andra sidan jorden utan att det i allra största utsträckning handlar om små, småsaker i vardagen som att ta sig tiden att njuta av sitt liv och allting fint inuti det. Haha tänkte jag, dumma, dumma människor som måste till med en undersökning för att kunna räkna ut det. Att bro på cykelturen i solen jag nämde ovan, och sedan behövs det inte alltid så mycket mera än det för att dagen ska bli riktigt tummen upp. Livsnjut for shore. Lev mera!



11 år

Från bellas dag. Sött va. Tårtan var god i alla fall!



Någonsin, blir som dom

¡Buenos días!

Vi har spanska nu. Mindre intressant, och just därför flyger eskapismen in och tar mig långt, långt bort med dess omfamnade, vidskepliga vingar. Titta vad jag fick igår va. Lycklig tjej ab, behöver en guldram och spik för underverket ska upp får skådning. Por moi, från min enda och eviga Gud. Magic.


När vinterisen ligger kvar

Hubado!

Efter skoldagen begav jag mig till Bokia, och har nu inhandlat nya fresha post-it lappar samt en ny fin skrivbok. De ni! Ska fortsätta dagen med att äta soppa, plugga svenska/matte samt träna innebandy senare.

Just det ja. Gårdagens tumme upp var när jag fyndade tre Bravopaket för endast femton riksdaler. Inte illa eller hur? Gott om inte annat.




GRATTIS!

Tjubadou!

Övningskört både idag och igår, wiho börjar få lite kläm på grejerna. Växling, köra på vägen med möte etcetera går helt okej till skillnad från min svaghet, dragläget. Ursh, vi är inga bra vänner inte. Nåja, det vänder väll. För övrigt fyller min lillasyster hela elva år idag, grattis till dig lillskit! Som ni ser nedan är vi såklart glada dagen till ära, och sitter nu och väntar på finmiddag samt prinsesstårta, helt okej. En bra söndag är det! Puss och kram


Do what you have to do, don't think twice do, what you want to do

Godagens!

Halvt långsam lördag som vanligt, men vad gör man inte när man inte är arton.. Haha. I alla fall så har jag idag bakat morotsmuffins (GOTT), samt övningskört och alla överlevde (skills). Just nu sitter jag och Jonas mätta och glada efter middagen och väntar på Yvonne, får se vad vi hittar på haha.

För övrigt och utan speciellt sammanhängande i resten av inlägget, så vill jag meddela för er som inte listat ut vart flertalet av mina citat här kommer ifrån, att jag sedan ungefär ett år tillbaka dyrkat/dyrkar Ola från the Ark. Varför, tänker ni? Parce que, han är en sådan typ som jag gillar. Med fötterna på jorden och en förmåga att få till texter som är fantastiska. Med budskap som de allra flesta inte hade mått dåligt alls av att reflektera lite över. Beundransvärt, inte sant. Bilden nedan är från i höstas, och vad säger man. Från en utav livets bättre dagar. Kram!



OM VI INTE VAKNAR UPP UR DRÖMMEN

Saknar så att hitta på tokigheter i en varm sommarnatt, där allting är nuet och imorgon tas för att vara just imorgon





HAIF

Innebandy

Hemkommen från träningen, gick helt okej. Taggar redan nästa säsong trots att denna inte är fulländad ännu. Nästa gäller det mera vilket förmodligen blir riktigt riktigt skoj! Go haifbruds.


Kom ihåg mig då

För du var någon
Som jag inte kände men som jag visste att jag ville känna av
Vart du hade ditt hjärta


Litet

Som en vind

Haft en bra dag so far, flera gånger bättre än igår. Fick bra svar på undringar och jag vet inte, efter regn kommer solsken som de gamla klysherna säger. Idag ska jag finslipa psykologi-uppsatsen, samt gå igenom svenskan så jag är redo för bokdisskussionen imorgon och kanske plugga lite franska. Känner för övrigt att jag inte tänker ha min vanliga franska ångest över nationella i steg 4 som ska äga rum nästa samt nästnästa vecka. Jag ska öva och sedan göra mitt allra bästa, sedan får det faktiskt lov att gå precis som det går.

Just det ja, ännu en gång: Grattis min fina Isabella/Läderb/Bella/Läder på 18-årsdagen! Så glad för din skull och tror att du kommer få ett riktigt spännande år som officiellt "vuxen". Du är hur bra som helst och du kommer klara allting galant. Vi har ätit en massa gott i skolan idag och firat henne så gott så möjligt, mys mys. På bilden nedan skådar ni självaste födelsedagsbarnet till vänster, följt utav Marielle och mig. Buhu, the third av mina dudes Nidah är tyvärr inte med, men ärsh. Hon är lika bra ändå! För övrigt har fotot över ett år på nacken, ifrån när vi gick i ettan och var med på skolans Nobeldag.



Ikväll blir det Uddevalla för innebandy- Awesome!
För övrigt taggar jag redan morgondagens sovmorgon. Gott att man är ute i god tid hehe


ATT DRÖMMA SIG BORT


MIN GRÖNA Ö; Blomgren. V

Flyger fram över stad och land
Dyker i en vik, simmar hit och dit
Springer fram, springer så galant
Klockorna dom slår, väntar på en vår


Fågel fisk eller människa, vi har alla ett land
Jag har en ö i östersjön, där bor jag på en strand
Havet är blått, och min ö är grön


Vill ta mig iväg på en resa långt bort, bort från min ö
Vill se andra delar av världen, där solen är het och röd
Rider kamel, kan dö av törst
Vägen så lång
Jag sjunger en sång, vägen så lång
Jag sjunger en sång

Vägen så läng
Jag sjunger en sång, vägen så lång
Jag sjunger en sång


- Gammal, gammal visa jag oförklarligt fick på hjärnan. Kommer ihåg att jag lyssnade på den om och om igen, för flera år sedan tillbaka. Kommer också ihåg att jag var kär i killen som sjöng den, haha. Old times va. På det behövs förresten en bild på fina, bekymmerslösa tider, tokiga sommarnätter med dem som jag tycker om allra mest. Att bara få vara. Snälla sommar kom.




DANCE WITH SOMEBODY

Hej alla glada!

Faktiskt, är jag ovanligt bitter för att vara Linda just nu. Bitter, för att skolkalendern tar upp all min tid och för att jag inte känner någon energi eller lust att göra det. För att det kommer vara så enda fram till påsk, och för att jag inte känner någon lust alls att inse fakta att det är som det är och det bara är att bita ihop och invänta bättre tider. För att jag knappt har njutit av vårvädret på grund av allt i skolan och knappt ens hunnit med en fika eller två, eller tre, med mina vänner. För att jag aldrig får chansen att träffa nya människor längre, för att en stor stor del av min åldersgrupp stup i kvarten fyller myndigt medan alla ovan oss redan går loss ute om nätterna, och det finns nästan inget jag kan göra åt det. För att jag inte hinner träna det jag skulle vilja för att tiden inte räcker till. Inte skoj det där, men ibland måste man få klaga lite. Nu ska jag dricka mera kaffe, invänta min utsökta banankaka samt ta itu med morgondagens spanskaprov och fredagens psykologi inlämning. Skriver troligtvis mera senare!




BROTT & STRAFF


"De ville tala men kunde inte. De hade tårar i ögonen. Båda var bleka och avtärda, men i dessa sjukliga, grå ansikten strålade redan den nya framtidens gryning, återfödseln till ett nytt liv.. Kärleken hade återfött dem; det ena hjärtat rymde oändliga källor av liv för det andra hjärtat.

De beslöt vända och uthärda. De hade alltjämt sju år kvar, sju år av outhärdlig plåga och oändlig lycka! Men han var åter förlöst och han visste det, han kände det helt och fullt ut i hela sin förnyade varelse, och hon- ja, hon levde ju bara för honom!"


-Dostojevskij Fjodor


Oj vad vackert. Så man blir mållös av hur han penslar fram något så storslaget, ansenligt, ifrån ord.

Vacker

Man kan vara ledsen; för att alla andra (notera mina självdragna slutsatser som inte alls har baserats på vetenskaplig fakta) verkar njuta av en kommande vår, medan jag näst intill stryps utav plugg som håller mig bunden och fast, inne. Där har ni även förklaringen till varför mitt bloggande upphört aningen.

Man kan också vara glad; för att jag har fina människor ständigt runt omkring mig, för att jag säkert hinner ut i alla fall en kort stund i solen, och för att jag upptäckt det mest ekonomiska och samtidigt sjukt goda (tro det eller ej) maträddningen.. Nudlar! Smakar grovdraget som thai, underbart underbart. Nyttighetsfaktorn kan förmodligen disskuteras, men ärsch.

Förövrigt har jag haft en väldigt fin helg, spenderat tid med min familj, spelat innebandymatch, gått i vårsolen med Mio och Enzo, vart ute i Göteborg med skojiga typer, ölat lite och bara njutit av att vara. Men nej, tillbaka till utvecklingspsykologiska teorier, spanska och franska, svenska, etcetera etcetera för en stund. Hörs senare!


LALEH ;


I will tell you a story if you die
I will tell you a story and keep you alive



WRITTEN BY THE HANDS OF GOD

Livet är fint

Grubblar och funderar och kommer som oftast allra vanligast, fram till att mitt liv är fint. Det svänget upp och ner som havsvågor, då och då slår de till ordentligt och kastar droppar upp i skyn och då och då är det alldeles vindstilla och guppar behagligt. Precis som det ska vara, eller hur? Alltid som oftast är det fint och jag är tillfreds med mig själv och det mesta runt omkring mig, och ibland behöver det inte vara mycket mer komplicerat än så. Jag gillar att leva.

Josefin är förstås söt, dagen till ära.




JUST LIKE THAT, I'M COMING BACK TO YOU


NÄR VI LÅTSAS PÅ RIKTIGT

Det varo inte igår, systra mi.


DJUP OCH LJUS MIN GLORIA

[Fick plötsligt skrivarlusten tillbaka. Skrev lite.]

Och du stoltserar med hur du klarar att hoppa ifrån Skansberget utan att ta sats
Med solen i ryggen och världen som tar emot dig
Men jag vet att du är räddast i världen för att bli lämnad ensam
Och vem kan klandra den,
Som bär skuld och skam i handen

Du sjuder av ånger när du ler
Ler, det som alla ser och ingen ser igenom
För ingen kan väll vara olycklig som har sådana lockar, ängel

Du sjöng, du sjöng, du sjöng för mig
I skamlösheten
Ty det enda som gick fram var sanningen bakom leendet
Och den ostämda gitarren som vittnade om mörka dagar skar sönder mitt tvivel,
som inte var helt vilselett riktigt ännu
Skar upp mig,
Helt itu till djupa sår

Vi är som krona och klave, du och jag
Alla vill ha en av varje sort och aldrig de som passar, som livet sig självt
Det som finns i din hand
Och som solen som efterlämnar fräknar som fotspår i sanden för att lära oss om oss själva

Älskade ge mig felsteg, ostämda toner och fräknar
Ty din hopplöshet är min svaghet och länk till hur man tar sig an livet
Ty att stöta dig på rätt väg, sjunga med dig i oljudet och kyssa ditt utav solen redan kyssta skin
Ty detta speglar av sig och blir till skolsken
Som ger ljuset till mina dagar

Jag hörde stråkar




Jag hörde hur stråkar ifrån en violin
Dansade
Någonstans
I öster

Sluta dröm om det ljuva livet

Hej alla glada!

Jag har haft en superfin helg i Göteborg, god mat och trevliga människor. Fikat och njutit av solen inne i stan, letat balklänningar, fikat, läst GP, gått på resturang med mera samt bara njutit allmänt av livet. (Skulle någon undra är det Jonas bal jag ska med på). Våren är allt för bra!

Nu är jag hemkommen till Ödeborg och ska spendera några mattetimmar här så att jag är någolunda redo inför provet imorgon, sedan blir det mot Trollhättan för en ny vecka. Tror den kommer bli bra. När vädret är fint och man omges av de man tycker om är det mesta faktiskt bara bra. Förövrigt, hejdå kära PL som nu sagt hejdå till oss efter att ha bott här över heglen sen hon och louise kom hem från Australien och nu ska vidare hem till Blekinge. Hoppas du kommer snart igen toklisa!


På väg in mot staden igår förmiddag!

Enso- Vapendragaren number one


Jonas



HUNNY YOU'RE THE SCAPEGOAT

Goder förmiddag!

Vaknade ovanligt tidigt för ledig dag och sen träning igår. Kan bero på att Louise och Lisa hade ockuperat husets alla sängar så att soffan var det enda som var lämpligt för sömn? Nåväl. Har förresten glömt att nämna deras hemkomst efter cirkus fem månader i Australien. Tokigt bruna och fina kom de hem, saknade! Sett på tusentals bilder och eskapismen har flygit fram, jag- vill- också- sova- på- stranden- och- vakna- av- vågorna- ifrån- tidvattnet- som- kittlar- fötterna-.. En vacker dag.

I alla fall, har pluggat matte och påbörjat psykologi uppgiften (Bra Linda!) samt hällt i mig x muggar kaffe. Det är fint väder ute också, underbart. Senare blir det Göteborg, fint. Hoppas alla får en jättefin helg!



RSS 2.0